Speulderbos

Road to nowhere

Ik was vroeg op afgelopen woensdag met het plan een stevige boswandeling te maken. Natuurlijk uitgerust met camera (Nikon D7100) en een paar objectieven (Nikor 18-300 1:3.5-5.6G en Nikor 105mm 1:2.8G). Het is een uurtje rijden naar het Speulderbos.

Zonsopgang

Net met zonsopgang reed ik de laan in waar ik ging parkeren. Die weg was bijzonder met het opkomende zonnetje. Gelukkig kwam mijn parkeerplek snel. Zo kon ik er nog net een foto van maken.

Zonnestralen

De parkeerplaats zelf was op één auto na helemaal leeg. Zo gauw ik hier het bos inliep zag ik de zonnestralen door de bomen komen. Ik heb er drie kwartier gestaan om het in mij op te nemen. Er was niemand, dan alleen, na een half uurtje, een fietser die voorbij kwam. Ik genoot van het tafereel en heb geprobeerd dit zo goed mogelijk vast te leggen.

Schouwspel

Maar ik wilde nog wel even wandelen en hoopte op meer zonnestralen op andere plekjes. Helaas was dat schouwspel maar van korte duur. De zon kwam nog sporadisch door. Na twee en een half uur ben ik de auto weer ingestapt en huiswaarts gekeerd. Onderweg overvallen door enkele hevige regenbuien.