Wordpres 5.5

Wordpres 5.5

Update WordPress 5.5

Vandaag is het weer tijd om de nodige updates uit te voeren voor verschillende websites die ik heb gebouwd. De klanten die bij ProBeeld een abonnement hebben afgenomen zullen vandaag even zien dat hun website wordt geüpdatet. Met het updaten naar WordPress 5.5 kijk ik meteen welke plug-ins een update nodig hebben. Plug-ins zijn software pakketjes voor WordPress die extra functionaliteiten aan een WordPress website toevoegen.

Ook het eventuele thema waarop de website draait heeft regelmatig een update nodig.

Met het zoeken naar een passend thema voor een website, hou ik o.a. rekening met hoe betrouwbaar en snel de onderdelen zijn. Ik check de snelheid van de laadtijd van thema’s. Hoe zit het met de veiligheid, is deze optimaal? Ik gebruik bijvoorbeeld de Theme Check plugin om te controleren of een thema voldoet aan de laatste specificaties.

Met klanten stem ik af, wat echt nodig is voor een website. Een lijstje met onderdelen vooraf maken is daarbij altijd handig. Dan ga ik op zoek naar een bijpassend thema, een thema waar zo veel mogelijk onderdelen in zitten. Dan hoef je namelijk géén (of minder) extra plug-ins te installeren en maakt dit het updaten van een website een stuk gemakkelijker.

Ook zorg ik ervoor dat een website “responsive” is. M.a.w. past de website zich aan naar verschillende devices zoals tablets, mobiel en laptop/pc.

Zit je te denken aan een (nieuwe) website en wil je daar een keer over sparren? Neem dan gerust even contact op met Ton de Koning.