Shooting The Stars

Me and Lena Headey

Photoshoots

Sinds 2016 verzorg ik photoshoots met acteurs/actrices op grote events in Nederland, Engeland en Duitsland.

Links: Jason Momoa and friend

Het eerste event dit jaar was in Dortmund. Samen met een Britse IT-specialist 5 fotostudio’s opbouwen. Vervolgens mag ik voor twee dagen de teams voorbereiden om als een geoliede machine meer dan 50 acteurs op de gevoelige plaat vast te leggen met de bezoekers.

Rechts: Carice van houten – Links: Peter van Hoof

De acteurs en actrices, ze zijn allemaal anders. De een wat beweeglijker, een ander meer verlegen. Wat ze wel gemeen hebben, is dat het een plezier is om met hen samen te werken. Dit merk ik elke keer weer als ik voor de shoot zelf een praatje met ze maak. Kort uitleggen wie ik ben, wat ze die dag mogen verwachten. Dat persoonlijke contact helpt om zowel voor de camera, als achter de camera met vertrouwen aan de dag te beginnen. Een dag die het uiterste van de acteur en het team vergt.

Rechts:Robert Englund

In één fotostudio werkt een team van negen à tien mensen keihard om alles in goede banen te leiden: ticket scannen, tas in bewaring nemen, naar de acteur brengen, foto maken, bezoeker naar de uitgang begeleiden, tas teruggeven en de geprinte foto geven.

Links: Finn Jones

Meer dan negen seconden om de beste foto te schieten is er niet. Dit vraagt ervaring, die je alleen bereikt door het heel vaak te doen. Op een gegeven moment krijg je vanzelf het juiste gevoel om toch die fractie van een seconde te durven wachten voor je klikt. De foto moet in één keer goed zijn. Je wil ten alle tijden voorkomen dat die opnieuw gemaakt moet worden.

Rechts: Wentworth Miller

Zelfs na ruim drie jaar blijft het elke keer een wonderlijke ervaring voor me: het werken met verschillende nationaliteiten, vaak in een wisselende samenstelling, in een zeer drukke omgeving waar elke seconde telt. Ondanks dat je elkaar hooguit een paar keer per jaar ziet, weten we altijd weer de klus te klaren.

James Marsters & Alyson Hannigan

Na een shoot kan ik het soms niet laten om voor de camera te springen en met een van de acteurs op de foto te gaan. Een mooi moment om de ervaringen van dat moment te delen en vast te leggen.

Charlie Sheen

Op Sociale media kan ik deze foto’s nauwelijks delen. Geen nood. Op mijn Event-portfolio vind je een impressie van de acteurs die voor mijn camera verschenen zijn.
https://probeeld.myportfolio.com/event-fotografie