Professional Imaging 2019

Modelshoot

Inspirerend

Professional Imaging is, zoals elk jaar weer, een moment om fotografen te ontmoeten, kennis op te doen, geïnformeerd te raken over nieuwe producten en de trends op fotografie gebied bij te houden.

Andere fotografen ontmoeten is altijd leuk, of zij nu beginnende of gepassioneerde hobby fotografen zijn of ervaren professionele fotografen. Je leert altijd iets en het is ook fijn om iets van jouw ervaringen door te geven.

In het P.I. Experience Theater heb ik mij vermaakt met de verhalen van Dave Clayton (Why a Graphic designer is your best friend) en Glyn Dewis (Photography is a Gift, so give it!).

Tijdens één van de lifeshoots heb ik fotograaf Frank Doorhof in actie gezien met twee cosplayers. Elke fotograaf die creatief is vindt iets waar een ander niet zo gauw op zou komen. Dat inspireert!

Fotograaf Frank Doorhoff in actie – Foto: ©Ton de Koning

Bij de Nikon Experience heb ik mij nog eens laten informeren over de nieuwe range camera’s van Nikon, de Z6 de Z7. Vooral ook aandachtig geluisterd naar de Z7 vs D850 presentatie (ik ben er nog niet uit). Bas Uijlings gaf hier ook een verhelderende presentatie over succesvol ondernemen in de fotografie. Inderdaad, met alleen heel goed fotograferen kom je er niet. Ook het ondernemen moet je leuk vinden om er een boterham mee te kunnen verdienen.

Op de stand van Studio34x ben ik even zelf aan de slag gegaan met opmerkelijke studio opstellingen en prachtig gestylde modellen. Zij bieden ook mogelijkheden in hun studio voor wat betreft ruimte en apparatuur die je kunt huren.

Foto: ©Ton de Koning

Fotoflits was er ook weer (ontdekt een paar jaar geleden), waar ik enkele maanden geleden mijn Elinchrom ELC Pro HD 500 Compact Studioflitser heb kunnen aanschaffen. Uitstekende begeleiding en ook deze dag nog extra service en tips gekregen.

Al met al een succesvolle dag, tot volgend jaar weer!